Hvordan få toppscore?
Hver gang du ber om et hint, mister du noen poeng. Så hvis du vil ha full pott, må du klare oppgavene uten hjelp.
Det er selvfølgelig også lov å gjøre oppgaven på nytt, hvis du har fått et dårlig resultat.

Tips
Det beste tipset for å komme gjennom oppgavene, er å lese boka. På noen oppgaver, spesielt "nøtter", kan det være nødvendig å bruke andre kilder. Står du fast, kan det hjelpe å bruke google eller sjekke wikipedia.

De forskjellige typene oppgaver er bra for forskjellig type kunnskap. Kobling og Quiz er bra for å lære fakta, de kan brukes som et alternativ til vanlig pugging. Gjør gjerne samme oppgave flere ganger. Fyll inn er perfekt for å få overblikk over et kapittel eller tema. Disse oppgavene gir gjerne en oppsummering av det viktigste i et kapittel. Kryssord er ofte litt vanskeligere, og bra for å repetere det du har lært.

Lagre oppgavene
Når du har gjort oppgaven tar du en "print screen". Det gjør du ved å trykke på tasten i nedre venstre hjørne, merket "fn" i blått + tasten øverst i høyre hjørne merket "prt sc". Så åpner du et word-dokument og trykker ctrl-v, eller "lim inn".

Jeg trenger bare å ha bildet av resultatet (feks 98%) og nummeret på oppgaven, ikke hele greia. Før du tar bildet henter du opp startmenyen hvor navnet ditt står. Her er et eksempel på hvordan det skal se ut.

Word-dokumentet med oppgavene kan du levere på fronter. Jeg vil helst ha oppgavene for hvert kapittel levert samlet.


Nummeret
Nummeret på oppgavene hjelper meg å holde litt oversikt. Hver oppgave har et eget nummer, etter følgende system:
Nr
1 = Koblingsoppgave
2 = Quiz
3 = Fyll inn ordene som mangler
4 = Kryssord

master
Verdens besteste lærer - Ingvild - har laget oppgavene og nettsidene. Oppgavene er laget med et program som heter HotPotatoes. Et superdupert program som er helt gratis. Anbefales!